Ultima oră

Ex-sponsor comunist pe lista PUM a lui Pasat

Leonid Volneanschii, proprietarul centrului „Elat” şi cunoscut mecenat, care s-a lansat iniţial în campania electorală în calitate de candidat independent, săptămâna trecută a declarat că îşi retrage candidatura din cursă.

Leonid Volneanschii este al şaselea în lista PUM. O decizie în acest sens a fost votată, luni, de Consiliul Naţional al PUM.

 Cunoscut ca principal proprietar al grupului de firme „Elat” , preşedinte al unei fundaţii culturale cu acelaşi nume şi preşedinte de onoare al Federaţiei Moldoveneşti de Haltere, Leonid Volneanschi, şi-a construit un renume de mare filantrop susţinător al mai multor proiecte culturale, al tinerilor sportivi dar şi al celor care dovedeau potenţial şi aveau şanse să studieze peste graniţă. Cel puţin, acesta a fost motivul invocat de către Vladimir Voronin, fost preşedinte al Republicii Moldova, în momentul în care l-a decorat pe Volneanschi cu „Meritul Civic” ( pe 27 septembrie 2004). Nimeni nu spune că nu şi-a meritat medalia, dar faptul că numai în anul 2009, conform publicaţiilor în presă, firma patronată de Leonid Volneanschi a sponsorizat PCRM cu 1.500.000 lei nu ridică un semn de întrebare?

Sursa: Deca-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *