Actualitate

EXCLUSIV! Detalii NOI despre VITAS, “poliţistul” interlop reţinut de CNA

Burlacu este unul din poliţiştii care s-a dedat la şi după 7 aprilie 2009 la acte de abuz în privinţa protestatarilor paşnici. Acesta a fugit din ţară imediat după plecarea din funcţie a lui Papuc (ascunzându-se cel mai probabil la Moscova), fiind până în prezent urmărit penal într-un dosar instrumentat de Procuratura Generală pe marginea abuzurilor poliţiştilor la 7 aprilie.

Este de notat că Gheorghe Papuc este în prezent partener cu afaceristul Ilan Shor, implicat în mai multe afaceri dubioase, cum ar fi privatizarea Băncii de Economii şi concesionarea Aeroportului Chişinău în beneficiul unor companii din Rusia. Shor este unul din finanţatorii importanţi ai Partidului Socialiştilor. Gheorghe Papuc este în prezent vicepreşedinte al Băncii Sociale, deţinute de Shor. Conform aceloraşi surse din MAI, Burlacu este prieten şi cu deputatul în Parlament Veaceslav Ioniţă. Aceştia s-au odihnit împreună în Germania, de mai multe ori în ultimii ani. Interesant se combină elementele puzzle-ului, nu?!

Informaţiile despre Vitalie Burlacu, alias VITAS (în imaginea reprezentativă, lovind la 7 aprilie un tânăr protestatar) contrariază tot mai mult! La MAI s-a scotocit prin toate bazele de date şi arhivele dosarelor foştilor angajaţi, concluzia fiind una cât se poate de interesantă, dar şi surprinzătoare! Vitalie Burlacu, individul reţinut săptămâna trecută de CNA în dosarul coruperii deputaţilor n-a fost niciodată oficial angajat al Ministerului de Interne!

Cel puţin, la MAI nu se regăseşte nici dosarul său de fost angajat şi nici un eventual ordin de angajare, situaţie în care devine cel puţin neclar statutul aflării sale, alături de angajaţii fostei Direcţii Servicii Operative a MAI (vezi imaginea reprezentativă) în centrul Chişinăului, lovind protestatarii! Şi nu doar la 7 aprilie! Mai multe surse din MAI confirmă univoc, că acesta era văzut zilnic pe culoarele ministerului în perioada când ministru era Gheorghe Papuc, aflându-se cel mai des în birourile fostei Direcţii Securitate Internă.

Mai mult decât atât, VITAS „deschidea uşa cu piciorul” atât în birourile ministrului şi viceminiştrilor, cât şi ale altor şefi din minister, fiind cunoscut în calitate de persoană care „rezolva orice problemă”, de la numirea în funcţie a unui comisar sau şef de direcţie, până la aranjarea schemelor de contrabandă cu ţigări sau spirt şi aplanarea oricăror probleme de serviciu ale poliţiştilor.

VITAS era mult mai mult decât un simpu valet al lui Papuc şi om care colecta bani pentru ministru de la poliţişti. Este deosebit de interesant, că însuşi Burlacu se lăuda apropiaţilor, că a făcut Academia FSB de la Moscova şi că ar avea influenţă nelimitată asupra ministrului. Acesta dădea indicaţii chiar şi aşa-numitei Direcţii a 7-ea („semiorka”) a MAI, implicit privind filarea persoanelor sau instalarea dispozitivelor speciale de interceptare, inclusiv în birourile unor miniştri din Guvern. După plecarea din funcţie a lui Papuc, Burlacu a fugit în Belarus (informaţie concretizată), ascunzându-se de urmărirea penală intentată în privinţa sa de Procuratura Generală, pentru implicare în abuzurile din 7 aprilie.
X-files, nu alta!

sursa: vox.publika.md/Veaceslav Balacci

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *