Actualitate

EXCLUSIV: Voronin şi Tkaciuk vor să-l dea pe Dodon afară din PCRM?

Primele semnale publice ale relaţiei Dodon-Filat au fost dezvăluite în timpul campaniei electorale chiar de către candidatul PCRM, care la ultima dezbatere televizată pentru alegerile municipale a spus că dacă ar ajunge primar s-ar înţelege şi ar conlucra eficient cu PREMIERUL.

"Igor Dodon s-a prezentat mai puțin comunist, aşa a și reușit să ajungă sus. Partidul Comuniștilor a înregistrat cel mai bun rezultat pe care l-a avut până în prezent . Sunt sigur că Dodon a dorit să ajungă la cârma PCRM, să reformeze partidul și să revină la putere" a declarat pe 20 iunie, primul ministru Vlad Filat în cadrul unei emisiuni televizate.

Din păcate pentru Dodon, pierderea Primăriei Chişinău pare să fi fost începutul sfârşitului. Mesajele de apreciere la adresa premierului Filat, transmise către Igor Dodon,  nu s-au finalizat aşa cum şi-ar fi dorit liderul PCRM Vladimir Voronin. Şi anume, Vlad Filat nu şi-a dat demisia din funcţia de premier, şi nici nu a anunţat oficial o alianţă între PLDM ŞI PCRM.

Chiar ieri fostul candidat la primăria Chișinău, Igor Dodon, s-a declarat încântat într-o postare pe blogul personal, de gestul premierului Vlad Filat de a aduce în Moldova drapelul făcut cadou de Ștefan cel Mare unei mănăstiri de pe muntele Athos, cu ocazia aniversării celor 20 de ani de la declararea independenței R. Moldova față de Uniunea Sovietică.

După ce a văzut îndeaproape soartă "rebelilor": Tarlev, Stepaniuc, Ţurcan, Dodon nu doreşte să rişte să ajungă în anonimat şi nu va face nici un pas fără acceptul partidului care pare să aibă pregătit un alt scenariu.

Potrivit surselor TIMPUL, comunistul Igor Dodon este acuzat de gruparea Voronin-Tkaciuk că a pierdut alegerile împotriva liberalului Dorin Chirtoacă, chiar dacă resursele financiare şi logistice au fost nelimitate. Recentele scenarii despre o re-configurare, unde Filat ar fi votat preşedinte şi Dodon premier nu este agreată în nici un fel de fruntaşii comunişti care intenţionează să-l excludă pe Dodon din partid. Aceleaşi surse ne indică că atacul extrem de dur a lui Voronin la adresa lui Dodon nu este întâmplător, bătrânul general este extrem de nemulţumit că Dodon a negociat o posibilă alianţă cu Filat, fără acordul său.

Departamentul politic Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *