Timpul.md

Actualitate 19 Ianuarie 2018 | 06:00

Experți olandezi au vizitat Curtea de Conturi

În perioada 9-12 ianuarie, Curtea de Conturi a R. Moldova a găzduit o misiune a experților olandezi din cadrul Curții de Audit a Olandei.

Delegația Curții de Audit a Olandei a fost reprezentată de Jan van Dam, manager de Proiecte Internaționale și Astrid De Neyn Van Hoogwerfe, auditor.

Misiunea a avut loc în contextul activităților legate de cooperarea cu instituția olandeză, inițiată în aprilie 2017. Oaspeții au identificat drept oportunitate de cooperare efectuarea unor audituri-pilot de performanță.

Scopul vizitei a fost instruirea auditorilor Curții de Conturi a R. Moldova din cadrul echipelor de audit în selectarea unui subiect pentru un audit de performanță și pregătirea unui plan de audit (definirea obiectivului de audit, a abordării auditului, a sferei auditului, a riscului de audit, întrebări și sub-întrebări de audit, criterii și metode de audit de colectare și analiză a datelor).

Misiunea experților olandezi a fost organizată sub formă de ședințe de lucru cu două echipe de auditori, care au fost desemnați pentru efectuarea viitoarelor audituri-pilot. În perioada misiunii de instruire, olandezii au avut întrevederi și cu președintele Curții de Conturi, Veaceslav Untilă. Au fost puse în discuție obiectivele misiunii inițiate, rezultatele scontate, modalitățile privind modul de comunicare. Președintele Curții de Conturi a ținut să mulțumească experților pentru dorința și inițiativa de colaborare a Curții de Audit a Olandei cu instituția supremă de audit a țării noastre.

Următoarea misiune comună a experților olandezi și a auditorilor Curții de Conturi a R. Moldova este planificată pentru luna aprilie 2018. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus