Timpul.md

Moldova 8 Aprilie 2020 | 12:12

EXPERT / Atitudinea președintelui demonstrează că acesta e deja în campanie electorală / Deranjează această AROGANȚĂ a puterii

Extrapolând discuția spre o posibilă cooperare între guvernare și opoziție, Veaceslav Berbeca consideră că acest lucru nu este ușor de realizat în Republica Moldova.

„Ar fi normal ca într-o perioadă de criză să existe o colaborare, să fie îngropată securea războiului și să se concentreze toată atenția asupra combaterii pandemiei. Acest lucru e greu de realizat din mai multe puncte de vedere. Mai întâi deranjează această aroganță a puterii, pentru că orice critică sau chiar sfat este priceput ca o rea intenție. Iar atitudinea președintelui demonstrează că acesta e deja în campanie electorală. E greu să nu critici, când chiar guvernanți nu respectă ceea ce cer”.

Analistul consideră că un bun exemplu de colaborare între guvern și opoziție poate fi văzut în România sau Marea Britanie, acolo unde partidele de pe părți opuse ale scenei politice și-au asumat să se înțeleagă până depășesc criza.

https://radiochisinau.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus