Timpul.md

Actualitate 18 Martie 2019 | 15:10

Expert: Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST

Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST, consideră preşedintele organizaţiei obşteşti "Asociaţia tinerilor experţi din Moldova”, Alexandru Corinenco, citat de INFOTAG.

La şedinţa clubului de discuţii de la Tiraspol, dedicat "rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova şi influenţei lor asupra proceselor regionale", el a spus că "Andrei Năstase şi Maia Sandu (liderii blocului ACUM - "I.") se vor certa de îndată ce va fi formată structura noului Parlament".

Potrivit lui, Maia Sandu "este mulţumită de situaţia actuală, şi anume de mandatul de deputat şi de privilegiile ce ţin de acesta, dar o astfel de "şedere de nomenclatură" nu va satisface deloc echipa şi susţinătorii săi".

"Dacă alegeri anticipate nu vor fi, Maia Sandu şi Andrei Năstase vor părăsi arena politică şi se va forma un nou partid, o nouă forţă politică pentru electoratul de dreapta, deoarece dezamăgirea activiştilor ACUM este foarte puternică. Ei nu vor tolera încă patru ani. Acest bloc nu va supravieţui cu siguranţă până la alegerile prezidenţiale din 2020", este sigur Corinenco.

Amintim că deputatul blocului ACUM, Igor Munteanu, a declarat, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV Chișinău, că în viitorul Parlament va exista fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”. „Lucrurile merg spre înființarea a două fracțiuni. Ceea ce ar însemna specificul ambelor fracțiuni care au format baza constitutivă a Blocului Electoral „ACUM”. În același timp, oamenii societății civile, care nu sunt membri de partid, vor decide să se atașeze uneia dintre aceste două fracțiuni în funcție de planurile, prioritățile, și în funcție de apropierea ideologică. Sigur că avem mult de lucru, pentru că toate partidele trebuie să evolueze și acest lucru ne propunem pentru viitorul imediat”, a declarat Munteanu.

today.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus