Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2019 | 14:59

Expert: Mariajul politic de la Chișinau este benefic doar pentru Socialiști

 Cel mai comod aranjament politic posibil este acel in care partenerul preia toate costurile politice. Cam asa poate fi descrisa relatia dintre PSRM si ACUM dupa discursul Presedintelui Dodon.

Socialistii nu poarta nicio responsabilitate pentru politici publice cu impact social. Dar exploateaza dificultatile din sector, si inabilitatile ministerelor sectoriale cu tenta social-economica.

Mai este curios faptul ca Igor Dodon parca ar lovi in guvernare, dar lovitura este atenta. Sunt vizate ministerele controlate de ministri neafiliati politic (Ministerul Economiei, Ministerul Finantelor). In mod efectiv, acesti ministri pot fi scosi din functie fara a lovi in Blocul ACUM si a provoca o cearta interna. Sacrificiul dat ar putea deveni acceptabil daca in schimb va fi salvata coalitia de guvernare, sub acelasi demers de lupta cu ramasitele regimului lui Plahotniuc.

Coalitia cu ACUM conteaza pentru Socialisti in masura in care aceasta ajuta la atingerea interesului lor strategic de a repeta succesul PCRM de la inceputul anilor 2000 - de a avea majoritate parlamentara candva in viitor.

Sursa: Dionis Cenușă





Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus