Actualitate

Experţii despre reţinerea lui Renato Usatîi

Avocatul Roman Mihăeş consideră că procurorii vor să determine cum s-au interceptat convorbirile telefonice dintre Ilan Shor şi Vlad Filat. „La această etapă, experţii vor să afle sursa de unde provin acese înregistrări. Nu este o premieră în Republica Moldova când convorbirile telefonnice sunt interceptate ilegal. Altfel nu poate fi explicată reţinerea primarului de Bălţi pentru infracţiunea comisă, care prevede cel mult o amendă şi muncă neremunerată în folosul comunităţii”, a spus Mihaeş.

Politologul Alexandru Solcan, de asemenea, crede că prin reţinerea lui Usatîi autorităţile încearcă să împiedice scurgerea de informaţii. „Nu văd prea mare eveniment în reţinerea lui Renato Usatîi. Probabil, autorităţile vor să identifice un canal de scurgere a informaţiei”, a spus politologul.

Liderul PPPN, Renato Usatîi, a fost reţinut de către mascaţi în seara de 23 octombrie pe aeroportul din Chişinău, când revenea din Rusia, şi a fost escortat la Procuratura Generală. Procurorii au decis să-l reţină pentru 72 de ore. Procuratura Generală a anunţat anterior că a intentat un dosar penal pentru încălcarea dreptului la secretul corespondenţei, după ce Renato Usatîi a oferit publicităţii înregistrările convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor şi a declarat că mai deţine astfel de înregistrări cu Iurie Leancă, Valeriu Streleţ, Vlad Plahotniuc şi alţi politicieni.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *