Ultima oră

Explozie la o mina din SUA: Sapte morti si 19 disparuti

Explozia s-a produs luni dupa-amiaza la mina Upper Big Branch, administrata de Massey Energy’s Performance Coal Company, situata la circa 50 de kilometri sud de Charleston, West Virginia, informeaza NewsIn citand AFP.

"Cu inima grea Massey Energy confirma in prezent sapte morti si 19 mineri disparuti", a declarat directorul companiei, Don Blankenship, intr-un comunicat. "Rugaciunile noastre se indreapta spre familiile minerilor. Vrem sa asiguram familiile tuturor minerilor ca facem toate eforturile posibile pentru a-i localiza si salva pe cei care lipsesc inca", a adaugat el.

Presedintele Barack Obama l-a sunat pe guvernatorul de West Virginia, Joe Manchin, pentru a-i transmite "cele mai profunde condoleante pentru cei care si-au pierdut apropiatii in incidentul tragic".

Liderul de la Casa Alba a precizat ca "Guvernul federal este pregatit sa ofere orice asistenta este necesara in eforturile de salvare", se arata intr-un comunicat.

O operatiune ampla de salvare a fost lansata dupa explozie, pompierii locali si voluntari grabindu-se la fata locului, impreuna cu ambulante si mineri pentru a incerca sa ii contacteze pe cei disparuti sub pamant.

In ianuarie 2006, 12 mineri din West Virginia au murit in mina de carbune Sago, dupa ce au fost prinsi sub pamant de o explozie timp de peste 40 de ore. Un singur miner a supravietuit.

Cea mai grava tragedie miniera din SUA a avut loc in 1907, la Monongah, West Virginia, unde o explozie a provocat moartea a 362 de mineri.
Potrivit datelor oficiale, din 1983 mor anual mai putin de 20 de mineri in West Virginia, cu exceptia anului 1991, cand au fost 22, si a anului 2006, cand si-au pierdut viata 25.

Sursa: 9am 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *