Timpul.md

Actualitate 20 Mai 2020 | 10:24

Exporturile Moldovei spre Rusia se prăbușesc / Dodon vrea să „aprofundeze” relația cu Uniunea Economică Euroasiatică

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ținut un „discurs” în cadrul unei video conferințe a Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, în format online.

„Șeful statului a reiterat intenția țării noastre de a continua și de a aprofunda interacțiunea cu Uniunea Economică Eurasiatică, precum și de a extinde agenda de cooperare. Președintele țării a menționat că un interes deosebit îl prezintă proiectele de colaborare în sectorul complexului agroindustrial, asigurarea securității alimentare a țărilor din UEEA”, anunță site-ul Presedintie.md

Exporturile spre Rusia - minim istoric

Spre România merg în jur de 26% din exporturi, spre Germania în jur de 9%, iar spre Italia în jur de 8-9%. Totodată se observă o creștere constantă a exporturilior spre alte state europene precum Polonia, Elveția, Cehia sau Bulgaria. Exportul spre statele din est (Belarus, Ucraina) este în scădere.

Exportul spre Federația Rusă, în timpul mandatului pro-rusului Dodon, este la minimul istoric, ajungând aproximativ la 7,5% din total. Se pare că din relația economică Moldova - Rusia, câștigă doar Igor Dodon, familia sa și PSRM, în rest cetățenii au ales alt „vector de dezvoltare”.
Economia Moldovei, tot mai departe de Moscova / Exportăm spre Rusia MAI PUȚIN decât spre Germania, Italia sau România

 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus