Timpul.md

Artă 17 Noiembrie 2015 | 17:36

Expoziția de picturi semnate de Sergiu Cuciuc va fi inaugurată mâine la Muzeul Național de Artă

Artistul plastic Sergiu Cuciuc împlinește 75 de ani de viață şi 50 de ani de activitate, iar cu această ocazie acesta organizează o expoziție personală.

Expoziţia va fi inaugurată pe 18 noiembrie și va rămâne deschisă până pe data de 20 decembrie a.c., la Muzeul Național de Artă.

Sergiu Cuciuc s-a născut în 1940 în satul Doibani, raionul Dubăsari. În anii 1956-1961, studiază la Şcoala de Arte Plastice din Chişinău, apoi la Academia de Arte Plastice „I. Repin” din Sankt-Petersburg. Din 1965 este membru al UAP din Moldova. În perioada 1979-1983 activează în cadrul Muzeului Republican de Arte Plastice, în anii 1987-1992 este preşedinte al Comitetului de Conducere al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. În perioada 1995-1999 este şef al Direcţiei Principale Patrimoniu Cultural, Arte Plastice a Ministerului Culturii. În 2002-2003 deţine funcţia de vice ministru al culturii.

Plasticianul Sergiu Cuciuc a organizat, de-a lungul timpului, o serie de expoziţii personale, participând şi la numeroase expoziţii relevante de artă contemporană în ţară şi străinătate: România, Rusia, Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, Franţa, Danemarca, Germania, Mongolia, Japonia, Ucraina, Belarus, Lituania, Kazahstan. . A elaborat o serie de lucrări „Maramureş”, „Locuri natale”, „Butuceni” etc. În creaţia lui Sergiu Cuciuc atestăm o nouă direcţionare stilistică. De la realismul practic în primele decenii de activitate Sergiu Cuciuc, se orientează acum spre abstracţie.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus