Muzică

„Faces of Friends”, la cea de-a XII-a ediţie

Festivalul a început cu un concurs al tinerilor interpreţi, după care a urmat un show cu artişti autohtoni şi străini şi un concert de muzică jazz. Potrivit producătorului general al festivalului, Corneliu Durnescu, „Faces of Friends” are ca scop promovarea tinerelor talente şi a muzicienilor în general. Totodată, festivalul aduce cele mai bune colective artistice din Moldova, precum şi artişti din diferite ţări, care activează în diverse genuri muzicale. „Ca în fiecare an, noi aducem nume noi şi concurenţi talentaţi, acesta fiind şi un criteriu important de selecţie. În 2011 am avut peste o sută de cereri de participare, însă membrii juriului au selectat doar 12 interpreţi”, a menţionat Durnescu, precizând că jurizarea a fost cât se poate de transparentă. Juriul a fost unul internaţional, format din reprezentanţi a şapte ţări participante: Nigeria, Ucraina, Bulgaria, România, Italia, Rusia, R. Moldova. Din componenţa juriului au făcu parte interpreţi, producători, compozitori, personalităţi din domeniul showbizului. „Farmecul acestui eveniment cultural constă şi în faptul că se desfăşoară într-un oraş mic precum Cahulul. „Faces of friends” s-a născut în capitala de sud a ţării şi, probabil, tot aici va rămâne”, a conchis Cornelui Durnescu.

Festivalul Internaţional de muzică „Chipuri de Prieteni 2011” a avut loc la Cahul pe 8-9 iulie. Oaspeţii de anul acesta au fost artişti şi trupe de rezonanţă ca Dominic Joker (Rusia), Harley Blues Band (Belgia), Buzzurro Giovanni (Mexic), Guastella Daniele (Italia), Olia Tira, SunStroke Project, Ej, Vzorov DJ, Alex Calancea Band, G-Band cu MC Mike (Republica Moldova), BandTodo şi Santa Maffy.

Evenimentul se organizează în fiecare an în capitala de sud a R. Moldova începând cu 1996. Iniţial, festivalul avea loc o dată la doi ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *