Timpul.md

Actualitate 15 Noiembrie 2019 | 08:49

Fadei Nagacevschi, insistă ca viitorul procuror general să fie ales anume din cei 4 candidați care au fost selectați de comisia creată anterior la minister

 

Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, insistă ca viitorul procuror general să fie ales anume din cei 4 candidați care au fost selectați de comisia creată anterior la minister.

În cadrul unei declarații pentru presă la scurt timp după votarea noului Guvern în Parlament, Nagacevschi susține că nu a văzut ordinul de anulare a concursului anterior.

„Nu am înțeles dacă a fost emis ordin. Trebuie să adunăm comisia de preselecție, să vedem ce s-a întâmplat. Ordinul de anulare al concursului eu nu l-am văzut. În acest caz, obligația ministrului este să fie transmisă lista către CSP”, a declarat Nagacevschi.

Alexandr Stoianoglo, Veaceslav Soltan, Vladislav Gribincea și Oleg Crîșmaru sunt cei 4 candidați selectați de comisia de concurs a căror rezultate au fost anulate.

În presă s-a vehiculat că Stoianoglo și Soltan ar fi candidații preferați de președintele Igor Dodon, aceștia fiind și cel mai bine punctați de reprezentantul Zinaidei Greceanîi în comisie.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus