Actualitate

Fara BASA-press. Oleg Voronin isi strnge catrafusele?

BASA-press a anuntat, luni, ca „isi intrerupe activitatea pe o perioada nedeterminata, din cauza unor probleme tehnice”. Agentia a precizat ca nu va mai functiona de la 1 ianuarie 2010 si ca nu a incheiat abonamente la stiri pentru anul 2010.

Surse din cadrul Agentiei au precizat pentru Monitor Media ca decizia a fost luata in legatura cu probleme de ordin financiar, dar si din cauza ca BASA-press s-a confruntat in ultimii ani cu o criza de imagine. O buna parte dintre jurnalisti s-au concediat pana la anuntul facut de administratia Agentiei.

BASA-press a fost prima agentie de stiri privata din RM. Ea si-a inceput activitatea in 1992 cu un grup de jurnalisti cunoscuti. Pe parcursul anilor, devenise una dintre cele mai populare agentii de presa, fiind o sursa de informare de referinta. In ultimii ani insa, dupa cum a scris presa, metamorfozele care s-au produs la BASA-press au indicat ca institutia ar fi fost inregimentata in holdingul mediatic al fostei guvernari comuniste.

NOTA NOASTRa. Sursele TIMPULUI, printre care si publicistul cunoscut cu pseudonimul Arcibald Tamaie, sustin ca, acum cativa ani, Agentia fusese cumparata de Oleg Voronin, fiul fostului presedinte al R. Moldova, Vladimir Voronin, care i-a avut printre consilierii sai si pe unul dintre fostii directori si cofondatori ai BASA-press – Valeriu Renita. Ne bucura faptul ca Voronin jr. isi strange catrafusele, luand cu el si un furtun de propaganda comunista, dar regretam ca dispare o agentie de stiri care, la inceputurile democratizarii societatii, demonstrase impartialitate, operativitate si corectitudine ziaristica.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *