CSI / Rusia

Favoritul pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai din Ucraina îndeamnă Germania să boicoteze gazul rusesc

"Uneori trebuie să plăteşti preţul democraţiei", a afirmat el pentru cotidianul german Bild. "O boicotare a gazului rusesc ar fi o sancţiune corectă şi ar pune în genunchi Rusia din punct de vedere economic", a adăugat Petro Poroşenko, un om de afaceri şi deputat în vârstă de 48 de ani care are o avere estimată de Forbes la 1,6 miliarde de dolari.

"Există posibilitatea unor noi sancţiuni, unor embargouri economice, chiar ca Germania să boicoteze gazul rusesc până când Rusia va pune capăt invaziei în Crimeea", a mai afirmat miliardarul proeuropean.

Petro Poroşenko şi-a oficializat vineri candidatura la Preşedinţia Ucrainei.

Potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută, el ar obţine 24,9% din sufragii, plasându-se în faţa fostului campion mondial la box Vitali Kliciko (8,9%), care s-a retras din cursă, şi a fostului premier Iulia Timoşenko (8,2%).

Oferind asigurări că Ucraina "nu va accepta niciodată anexarea Crimeei", el a avertizat Rusia în privinţa unei eventuale invazii în estul Ucrainei. "Dacă Rusia va agresa estul Ucrainei, noi ne vom apăra cu toate mijloacele militare de care dispunem. Suntem cu adevărat pregătiţi să ne apărăm ţara", a subliniat el.

Totodată, Poroşenko a oferit asigurări că va vinde producătorul de ciocolată Roshen dacă va fi ales preşedinte. "Dacă voi fi ales, (…) voi vinde compania Roshen. În calitate de preşedinte, mă voi dedica doar binelui ţării", a declarat el.

De asemenea, el a invitat-o pe fostul premier Iulia Timoşenko să renunţe la candidatura sa. Dar fosta opozantă ucraineană a dat asigurări marţi că "se va bate până la capăt" pentru scrutinul din 25 mai.

sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *