Timpul.md

Sport 18 August 2011 | 06:00

FC Barcelona a câștigat Supercupa Spaniei după un meci nebun cu Real Madrid

FC Barcelona îşi menţine supremaţia în fotbal, câştigând Supercupa Spaniei, după o dublă fabuloasă cu Real Madrid. În returul de pe Nou Camp, din această noapte, Barca s-a impus cu 3-2, după ce în tur s-a înregistrat un scor egal, 2-2.

După spectacolul magnific produs duminică, în tur, pe „Santiago Bernabeu”, FC Barcelona și Real Madrid au făcut show și în această noapte, în returul Supercupei Spaniei. Duelul giganţilor din fotbalul mondial s-a reluat de la 2-2, scorul cu care s-a încheiat prima manşă. Partea a doua a fost adjudecată de Barca cu 3-2.

Messi, triplă istorică

Cu o dublă, Lionel Messi a fost decisiv, aducând a 10-a Supercupă în vitrina catalanilor şi a treia la rând, făcându-l pe antrenorul Pep Guardiola cel mai titrat antrenor din istoria Barcelonei. Pentru Barca a mai marcat Iniesta, iar pentru albi au punctat Cristiano Ronaldo şi Benzema. Punctul de 3-2 a fost realizat de Messi în minutul 88, când toată lumea se pregătea de prelungiri. Messi a marcat de trei ori în dubla cu Real. Cu aceste reuşite, el a devenit cel mai bun marcator în Supercupă.

Real Madrid n-a făcut antijocul din alte partide contra Barcelonei. Jose Mourinho şi-a pus echipa să atace, iar Ronaldo şi Benzema s-au conformat (portughezul a mai trimis o dată balonul în bară). Mourinho a primit o palmă în încăierarea din final, fiind lovit pe când se afla cu spatele de către un oficial al catalanilor.Jocul de pe „Nou Camp” a început la miezul nopții în România (ora 23.00 în Spania), fiind urmărit de peste 92.000 de spectatori şi de miliarde de telespectatori din întreaga lume.

Guardiola, peste Cruyff

Guardiola a devenit cel mai titrat antrenor din istoria Barcelonei, depășindu-l pe mentorul său, olandezul Johann Cruyff. Ambii aveau câte 10 trofee înaintea partidei din această noapte. Pep are acum în palmares trei titluri, un Mondial al cluburilor, o Supercupă a Europei, două Ligi ale Campionilor, o Cupă a Spaniei şi trei Supercupe ale Spaniei. Cruyff, părintele celebrului Dream Team, din care Guardiola făcea parte ca jucător, are un titlu mai mult decât Guardiola şi o Cupă a Campionilor în minus. Guardiola deţine recordul mondial, de acum două stagiuni, de a fi câştigat toate cele 6 competiţii în care echipa lui a luat parte!

Ambele cluburi aveau înaintea jocului, în palmares, 73 de trofee interne şi internaţionale. Acum, Barca are cu unul peste Real.
Dictatură sau revoluţie, se întreba înaintea jocului cotidianul Marca, căutând răspunsul la uriaşa rivalitate dintre Barca şi Real. Dictatura înseamna continuarea actualei stări de lucruri, în care Barcelona conduce ostilităţile, iar revoluţia ar fi fost reprezentată de succesul albilor.

Sursa: evz.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus