Sport

FED CUP: România a fost învinsă de Cehia cu 3-2

Partida decisivă a întâlnirii România — Cehia a părut dezechilibrată încă de la început, Karolina Pliskova și Barbora Strycova jucând cu mai multă încredere și dezinvoltură. Acestea și-au adjudecat repede primul break, în ghemul al treilea, pe serviciul Ralucăi Olaru, preluând conducerea cu scorul de 3-1.

Perechea cehă a mers bine în continuare și a reușit încă un break, tot pe seriviciul Ralucăi Olaru, și a făcut 5-2. Primul set s-a încheiat cu un ghem fără istoric, câștigat la zero, Karolina Pliskova și Barbora Strycova impunându-se cu 6-2 după doar 36 de minute.

În setul al doilea a fost rândul Andreei Mitu să își cedeze prima serviciul, cehoaicele trecând în avantaj cu 3-2 și imediat cu 4-2. Dominarea cehoaicelor a continuat, fiind mai evidentă cu fiecare punct. Prima minge de meci a apărut după doar o oră și 13 minute, pe serviciul Ralucăi Olaru, la scorul de 5-3. Iar campioanele mondiale en titre nu au ratat, câștigând cu 6-3 setul al doilea și implicit meciul.

Statistica arată că jucătoarele române nu au avut practic nicio șansă în fața cehoaicelor. Ele nu au și-au creat nici măcar o minge de break, au făcut cinci duble greșeli și 12 erori neforțate.

În primele două meciuri de simplu de sâmbătă, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, iar Monica Niculescu a dispus de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminică, Halep a întrecut-o pe Kvitova cu 6-4, 3-6, 6-3, iar Pliskova a dispus cu 6-2, 4-6, 6-3 de Niculescu. În decisiv, perechea Karolina Pliskova/Barbora Strycova s-a impus cu 6-2, 6-3 în fața cuplului Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Cehia, deținătoarea trofeului, are patru titluri în ultimii cinci ani în Fed Cup.

Cehia s-a calificat în semifinale, unde va înfrunta echipa Elveției (3-2 cu Germania), în timp ce România va disputa în perioada 16-17 aprilie un meci de menținere în Grupa Mondială, cu una dintre echipele care au câștigat în primul tur din Grupa Mondială II: Spania (4-0 cu Serbia), SUA sau Polonia (2-0), Canada sau Belarus (1-1), Australia sau Slovacia (2-2).

România, care își va afla adversara pe 9 februarie, când e programată tragerea la sorți, a pierdut primul său meci în Fed Cup, după o serie de șapte victorii consecutive. Ultimul eșec datează din 2013. 

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *