Timpul Liber

Festivalului Internaţional „Două inimi gemene” şi-a desemnat câştigătorii

Gala Laureaţilor a avut loc în ultima zi a festivalului, pe data de 15 noiembrie, de ziua naşterii Doinei Aldea-Teodorovici. Premiul mare la secţiunea “Copii” în acest an a rămas în Moldova, câştigătoarea lui fiind desemnată Felicia Dunaf, din Chişinău, care a interpretat piesa “Iertare”, text Grigore Vieru, muzica Ion Aldea-Teodorovici. Trofeul la secţiunea „Maturi” a fost câştigat de Kocetcov Vadim care a reprezentat la concurs Ucraina cu piesa „Iartă-mă” a lui Ion Aldea-Teodorovici.

Sponsorul general la ediţia curentă a Festivalului a fost fundaţia Edelweiss, care a pregătit pentru Gala Laureaţilor două premii speciale „Doina şi Ion Aldea-Teodorovici”. Ele au fost înmânate de către fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, Liubomirei Vuşeva din Bulgaria, finalistă în cadrul secţiunii „Copii” şi Victoriei Ivanova din Ucraina, finalistă în cadrul secţiunii „Maturi”.

„Este un gest admirabil din partea organizatorilor Festivalului, că oferă posibilitate de afirmare pentru noile vedete ale estradei, și de la noi, și din străinătate. Se știe că un artist renaște prin talentul noilor generații. Acest eveniment renaște și multiplică an de an geniul celor două mari valori ale noastre – Doina și Ion. Vă mărturisesc că îmi produce o deosebită plăcere faptul că și Fundația Edelweiss poate contribui la susținerea noilor talente. Susținerea culturii este o prioritate pentru activitatea fundației. Pentru că doar prin cultură putem făuri adevăratele valori la noi acasă, în țara noastră ” a declarat Vlad Plahotniuc.

Toţi concurenţii au primit diplome. În acest an la concurs au participat 21 de copii şi 21 de tineri din 11 ţări, inclusiv Republica Moldova, România, Italia, Elveţia, Bulgaria, Ucraina, Federaţia Rusă, Letonia etc. Festivalul „Două inimi gemene” este un festival cu tradiţie, care se desfăşoară anual şi este organizat de familia regretaţilor Doina şi Ion Aldea – Teodorovici.

Mihaela Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *