Actualitate

Fiecare a cincea companie din Rusia înregistrează PIERDERI finanicare

FNS a raportat rezultatele financiare a 2,5 milioane de companii rusești – acesta fiind al doilea val al publicarii pe scară largă de date privind mersul afacerilor in Rusia, dupa ce, în 2016, în tara a fost ridicat regimul secretului fiscal.

Potrivit datelor FNS, aproape fiecare a cincea companie pierde bani, iar acest lucru este fie din cauza încetinirii creșterii economice, fie a fraudelor fiscale, explica experții contabili citati de RBC. Un sfert dintre companii au încheiat anul trecut cu zero venituri și cheltuieli.

Serviciul Fiscal Federal a început să dezvăluie informații despre companii care nu reprezinta secret fiscal din data de 1 august. Însa, din cauza sancțiunilor economice a Occidnetului, cel puțin până în 2020 nu vor fi divulgate informațiile financiare despre companiile strategice, intreprinderile din complexul militar-industrial și marii contribuabili. Lista este aprobată de președintele Putin și include aproximativ 70 de companii, inclusiv Rosneft, Gazprom, Căile Ferate Ruse, Aeroflot, VTB, RusHydro etc.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *