CSI / Rusia

Fiica opozantului Nemţov despre “teroarea” din Rusia: Maşinăria mediatică a lui Putin răspândeşte o ură care generează violenţă

"Moartea tatălui meu, la 27 februarie 2015, constituie o reglare politică de conturi, iar directorii posturilor de televiziune publice sunt personal responsabili de acest lucru", notează Janna Nemțova, în vârstă de 31 de ani şi jurnalistă la postul de televiziune independent RBK-TV, într-un articol publicat în cotidianul economic rus Vedomosti.

"Maşinăria mediatică a lui Putin răspândeşte o ură care generează violenţă şi teroare", în primul rând împotriva "opozanţilor ruşi, celor care critică politică lui Putin, a ucrainenilor, americanilor, europenilor", subliniază fiica opozantului.

Televiziunea rusă, acuzată că răspândeşte propagandă Kremlinului, a devenit "o armă de distrugere în masă, capabilă să provoace un nou val de violenţă incontrolabilă", asigura Janna Nemțova.

Într-un interviu acordat joi, pentru Radio Svoboda, Janna Nemțova a declarat că a părăsit Rusia, refuzând cu toate acestea să precizeze dacă plecarea sa este definitivă.

Toţi cei care "evocă problemele ţării, care îl critică deschis pe Putin şi politică sa, sunt ameninţaţi într-un mod sau altul", a afirmat fiica lui Nemţov, adăugând că "situaţia din Rusia se va înrăutăţi" şi mai mult.

Întrebată de AFP cu privire la plecarea sa, Janna Nemțova, despre care nu se ştie în ce ţară se află, a refuzat să facă vreun comentariu. "Nu comentez pentru moment", a scris această pe pagină sa de Facebook.

Potrivit avocatului familiei Nemţov, Vadim Prohorov, "ea nu se va întoarce în Rusia într-un viitor apropiat", atâta vreme cât cei care au comandat asasinarea lui Boris Nemţov vor fi în libertate.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *