Politică

Filat cu mâţa-n sac

Întrebat de către deputatul comunist Grigore Petrenco despre valabilitate recomadărilor Comisiei de la Viena în privinţa modificării Constituţiei, oficialul European s-a arătat mirat de faptul că Parlamentul Republicii Moldova activează şi acum, fără să fi ales preşedintele.

În cee ce priveşte noua Constituţie, Thorbjohrn Jagland a declarat nu poate înţelege cum cetăţenii să le încredinţeze rezolvarea altor probleme deputaţilor, dacă aceştia nu sunt în stare să aleagă preşedintele.

Pe de altă parte, oficialul european a menţionat că Consiliul Europei este gata să ajute Republica Moldova, din punct de vedere juridic, în procesul de modificare a Constituţiei, fără a se implica în politica statului. „Noi am ținut și vom ține legătura cu liderii politici din Republica Moldova pentru a oferi consultanța noastră în procesul pe care ei din nou l-au început. Dacă ei asta își doresc, noi vom fi din nou cu ei, și vom veni cu recomandări juridice, fără a ne implica în politică” a titrat acesta.

Amintim că recent, liderii AIE, Vlad Filat şi Marian Lupu, au declarat că, în urma unei discuţii telefonice au obţinut susţinerea Consiliului Europei în ceea ce priveşte modificare Constituţiei.

Sursa: indirect.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *