Timpul.md

Politică 13 Iunie 2013 | 14:07

Filat, HUIDUIT de cetățeni la comemorarea deportărilor

Fostul premier Vladimir Filat și așa-zișii „reformatori” din PL, grupul Hadârcă, au trecut prin momente penibile la depunerea de flori care a avut loc joi, la Piatra Comemorativă a Deportaților și Deținuților Politici în perioada Regimului Comunist Sovietic.

Unii participanți la eveniment i-au huiduit și agresat verbal pe politicienii pe care îi consideră trădători ai cauzei naționale. Ex-prim-ministrul, care a evitat să se salute cu primarul general al capitalei, a fost admonestat de asistență inclusiv pentru faptul că oamenilor li se pare că acesta îl copiază pe președintele Federației Ruse, Putin. 

„Sunt niște reguli. Nu este prima dată când dânșii nu se salută cu mine. Asta s-a întâmplat și înainte de alegerile locale. Eu eram aici, alături de oameni, în mod normal cine vine primul acela se salută cu oamenii prezenți la fața locului. E un anumit nivel de cultură”, a declarat Chirtoacă.
Evenimentul a fost urmat de un parastas în memoria victimelor regimului totalitar sovietic, având în vedere că joi s-au împlinit 72 de ani de la primul val de deportări în masă comis de ocupanții sovietici ai Basarabiei.

Timpul.md


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus