Timpul.md

Politică 28 Mai 2012 | 11:45

Filat, Tănase și Efrim riscă să fie EXCOMUNICAȚI din Biserică?

"Premierul Vlad Filat, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, dar şi predecesorul său în această funcţie, Alexandru Tănase, să fie predaţi anatemei de către Biserică". 

Asta îi cere mitropolitului Moldovei, Vladimir, un grup de reprezentanţi ai creştinilor ortodocşi. Aceeaşi "pedeapsă" este solicitată şi pentru deputaţii din AIE care au votat Legea cu privire la asigurarea egalităţii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă.

"Cerem preşedintelui Nicolae Timofti să uzeze de dreptul său constituţional de a întoarce în Parlament legea", a declarat unul din membrii grupului de reprezentanţi ai creştinilor ortodocşi.

Totodată, grupul a venit şi cu o adresare către mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfinţitul Vladimir: "Toţi cei 53 de deputaţi, împreună cu persoanele-cheie care au promovat această lege: Vlad Filat, Oleg Efrim şi Alexandru Tănase să fie predaţi nominal anatemei... pentru mârşăvie".

Astfel, parlamentarii nominalizaţi, dar şi premierul ţării, fostul, precum şi actualul ministru al Justiţiei, "urmează a fi lipsiţi de dreptul de a participa la slujbă şi tainele bisericeşti, până la pocăirea publică".

sursa: publika.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus