Timpul.md

Actualitate 4 Noiembrie 2019 | 13:03

Filip: Chișinăuienii au votat împotriva incompetenței

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că blocul ACUM a reușit o „performanță istorică”, oferind municipiul Chișinău forțelor de stânga. Potrivit lui, victoria socialistului Ion Ceban pentru fotoliul de primar al capitalei reprezintă „o taxare” a Guvernului și incompetenței membrilor săi.

„Din păcate, blocul ACUM a reușit o performanță istorică. A dăruit, în premieră, capitala forțelor de stânga, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum. Chișinăul a avut mereu alegători preponderent de orientare proeuropeană. Dacă chiar și ei au decis să aleagă un primar de cealaltă parte a baricadei, acest rezultat trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei din blocul ACUM. Oamenii au spus clar că sunt dezamăgiți de actualul Guvern care nu a înaintat niciun proiect pentru cetățeni”, a menționat Filip.

Potrivit liderului PDM, blocul ACUM ar trebui să facă o analiză temeinică și să înțeleagă care dintre acțiunile lor au dus, de fapt, la pierderea capitalei.

„Regret că astfel de politiceni pur și simplu discredetează valorile europene atunci când se declară europeni, dar prin faptele lor spun contrariul... Oamenii judecă după fapte, iar locuitorii din Chișinău, deși sunt de orientare proeuropeană, au votat pur și simplu împotriva incompetenței”, a adăugat el.

Amintim că în urma procesării a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban (PSRM) a obținut 52,39%, în timp ce Andrei Năstase (ACUM) – 47,61%.

De precizat că este pentru prima dată în istoria mun.Chișinău când funcția de primar îi revine reprezentantului unui partid de stânga.

https://deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus