Timpul.md

Ultima oră 13 Octombrie 2017 | 12:11

Filip, despre asitenta financiară din partea UE: Vom îndeplini condițiile înainte de termen! Chiar dacă din motive tehnice banii nu vin la timp, activitatea nu va fi afectată

Declarația aparține premierului Pavel Filip și a fost făcută după ședința comună dintre președinții comisiilor parlamentare și membrii Cabinetului de miniștri. 

Pavel Filip a spus că, în cadrul întâlnirii, au acordat o atenție deosebită asistenței macrofinanciare de o sută de milioane de euro, care urmează să fie oferită de UE. ”Pentru a primi asistența macrofinancairă, care reprezintă 100 de milioane de euro, trebuie să îndeplinim 28 de condiții. Pentru a primi prima tranșă, trebuie să realizăm 10 condiții, pe care practic le-am realizat. Au ramas încă 4. Înainte de termenul care era prevăzut noi vom fi gata pentru a lua prima tranșă”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, premierul a declarat că și fără prima tranșă din asistență, veniturile la bugetul statului Republicii Moldova sunt suficiente pentru a realiza toate programele prevăzute în Legea bugetului.

„Noi nici nu am luat în calcul asistența macrofinanciară. Ne-am asigurat și nu am luat în calcul și ne-am spus cu certitudine că dacă nu vom primi anul acesta, vom primi cu siguranță anul viitor”, a spus premierul.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus