Timpul.md

Actualitate 26 Octombrie 2018 | 16:59

Filip, la Anenii Noi, despre reforma salarizării: creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare

Premierul Pavel Filip susţine că noua lege a salarizării în sectorul bugetar prevede nu doar majorări de salarii, dar vine să facă ordine în sistem. Declaraţia a fost făcută astăzi, la ședința comună a echipei guvernamentale și a autorităților publice locale din Anenii Noi.

„După implementarea acesteia, nimeni nu va avea de pierdut nici un leu. Totodată, nici un angajat din sectorul bugetar nu va primi un salariu mai mic de 2 mii de lei, care astăzi este minimul de existență. Datorită reformei salarizării, creșterea economică va fi resimțită de cetățeni în propriile buzunare”, a subliniat Pavel Filip.

În opinia premierului, reforma salarizării a devenit posibilă datorită creșterii economice din ultimii 3 ani. Această creștere a permis Guvernului să lanseze și mai multe proiecte sociale: „Drumuri Bune pentru Moldova”, „Prima Casă”, „PARE 1+1”, „Start pentru tineri”.

Tot la Anenii Noi, Pavel Filip a mai spus că acțiunile Guvernului s-au axat pe îmbunătățirea climatului de afaceri și stabilizarea sectorului bancar. „Urmare a acestor reforme, Banca Transilvania și BERD au cumpărat Victoriabank și Moldova Agroindbank. Dacă vin astfel investitori serioși, înseamnă că avem stabilitate în sistem”, a declarat Premierul.

Şeful Executivului s-a referit și la acțiunile de asigurare a securității energetice a țării: construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și realizarea proiectului de interconectare energetică.

„Acestea sunt acțiuni concrete, nu vorbe. Astfel, vom avea surse alternative de gaze naturale și de energie electrică”, a precizat Pavel Filip. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus