Actualitate

FLASH /// La Londra a fost arestată o azeră care a cheltuit la cumpărături 16 milioane de lire sterline

Săptămâna trecută, Hadjieva a fost reținută de ofițerii de poliție de la Londra la solicitarea autorităților din Azerbaidjan sub acuzatia de deturnare de fonduri, se spune într-o declarație a Judecătoriei din Westminster. Procuratura a insistat asupra arestării femeii, de teama că ea ar putea fugi din țara. Apărarea a cerut plasarea ei în arest la domiciliu, indicând că Hadjieva nu va pleca din Marea Britanie, unde sunt copiii ei.

Judecătorul a fost de acord s-o aresteze la domiciliul pe femeia de 55 de ani, în schimbul unei cauțiuni de 500.000 de lire sterline, insa decizia a fost atacată de procuratură, iar inculpata este în prezent în arestul politiei.

Soțul Hadjievei este fostul șef al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului, Jahanghir Hadjiev, care în 2016 a fost condamnat la 15 ani de închisoare la Baku sub acuzația de deturnare de fonduri și fraudă.

Sotia bancherului este primul străin al cărui sursă de avere este verificata de catre Agenția Națională pentru lupta cu Criminalitatea (NCA). Femeia a atras atenția oamenilor legii din cauza stilul sau de viață extravagant. În special, autoritățile britanice îi cer Hadjievei să explice de unde a luat banii pentru a cumpăra proprietăți imobiliare în Londra cu o valoare totală de 22 milioane de lire sterline. În plus, după cum se precizează în documentele instanței, Hadjieva a zburat numai cu avioane private, iar în ultimii 10 ani a cheltuit circa 16 milioane de lire sterline doar în magazinul londonez Harrods (peste 4.000 de lire pe zi).

La 4 noiembrie, NCA a pus sechestru pe bijuteriile azerei, care înainte de asta au fost supuse unei evaluări la casa de licitații Christie, fiind estimate la peste 400.000 de lire sterline. Printre altele, este vorba despre un colier de safire și rubine Boucheron, în valoare de circa 120 mii lire sterline și un colier de perle Van Cleef & Arpels, estimat la 20 mii de lire sterline.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *