Timpul.md

Actualitate 24 Octombrie 2018 | 17:26

FLASH /// SANCȚIUNI PENTRU CRIMEEA - Băncile chineze REFUZĂ să deservească clienți din Rusia

Clienții ruși întâmpină dificultăți în deservirea băncilor chineze din cauza politicii de sancțiuni a SUA față de Moscova, sustine ziarul Kommersant, care precizează că Kremlinul a cerut explicații de la Beijing, însă autoritățile chineze nu se grăbesc să ia măsuri.

În 2018, companiile controlate de Oleg Deripaska au avut probleme cu efectuarea de plăți prin intermediul băncilor chineze.

Cu problmee similare s-au confruntat firmale ”Aviaexport” și ”B&B”.

Problemele apar nu doar în cazul persoanelor aflate pe „lista neagră” americană, ci și cetățenii obișnuiți: în ultimele șase luni, cinci bănci chineze au refuzat să deschidă conturi pentru cetateni rusi fără sa explice motivul.

În ediția de Shanghai a publicatiei ”Magazeta” sustine ca personalul China Merchants Bank recomandă clientilor sai să nu primească bani din Rusia, deoarece vor „rămâne agățați” și să nu indice țara (Rusia) în contracte.

Primul care a vorbit despre problemele în atragerea de bani din China a fost șeful Sberbank, Gherman Gref (la sfârșitul anului 2014). În iunie 2015, existența problemei a fost confirmată de primul vicepreședinte al VTB Bank Rusia, Iuri Soloviev.

Luna trecută, Vladimir Danilov, reprezentant al Băncii Centrale a Rusiei, de asemenea a subliniat reticența băncilor chineze de a coopera cu persoane fizice si juridice rușii din cauza sancțiunilor occidentale.

Paginaderusia.ro
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus