Timpul.md

Actualitate 26 Ianuarie 2019 | 09:56

FLASH /// Tornadă în Antalya. Furtunile au lovit și în Italia și Spania

Fenomene meteo extreme lovesc lumea întreagă. Antalya, una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă pentru români, a fost lovită de o tornadă. În Italia, două feriboturi s-au ciocnit într-un port in Sardinia, în timp ce în Spania inundaţiile urmate de alunecări de teren fac victime. Cel puţin patru oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi.

Inundaţiile şi alunecările de teren au devastat zeci de localităţi din provincia Asturia, considerată cea mai frumoasă din Spania. Un întreg spital a fost evacuat. Şuvoaiele au luat pe sus maşini, iar mai multe drumuri au devenit inaccesibile. Multe locuinţe sunt devastate.

În Sardinia, două feriboturi s-au ciocnit din cauza valurilor imense. Momentele de panică în care marinarii şi-au dat seama că nu pot evita impactul au fost înregistrate de un pasager aflat la bordul uneia dintre nave.

În Turcia, o tornadă s-a abătut asupra oraşului Antalya, considerat capitala turismului din această ţară. O tânără de 20 de ani este dată dispărută. Ea se afla într-o maşină care a fost luată de un torent.

Este vreme rea şi la graniţa cu România. În Serbia ninge fără oprire. Meteorologii au emis cod roşu de ninsori. Pe lângă zăpadă, locuitorii din Croaţia au parte de viscol. Vântul loveşte şi cu 120 kilometri pe oră. În Statele Unite au fost surprinse imagini dramatice, în timpul unei operaţiuni de salvare. Gheaţa de pe un lac a cedat sub greutatea câtorva poliţişti care încercau să ajute un copil căzut în apă.

Salvat după 20 de minute petrecute în apa îngheţată, copilul şi-a revenit complet.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus