Timpul.md

Actualitate 16 Mai 2019 | 07:45

Ucraina a impus noi sancțiuni economice împotriva Rusiei

Ucraina a introdus noi sancțiuni economice împotriva Rusiei, care prevăd interzicerea furnizării anumitor produse și introducerea unor taxe speciale, a anunțat executivul de la Kiev dupa o reuniune a Cabinetului, potrivit TASS.

„Sunt măsuri în oglindă – un embargou și taxe speciale asupra produselor rusești”, a spus premierul Volodimir Groisman, menționând că acestea se vor aplica pe bunuri „produse în totalitate” în Ucraina sau care pot fi înlocuite cu produse alternative.

Vicepremierul Ucrainei, Stepan Kubiv, a declarat că interdicția a fost impusă în cazul anumitor „bunuri industriale, îngrășăminte minerale, produse agricole, vehicule, placaj de lemn etc.”. Potrivit acestuia, această decizie are drept scop prevenirea scurgerii de capital în țara agresoare, precum și sprijinirea ecnomiei ucrainene și crearea de noi locuri de muncă.

Prin a doua sa decizie, executivul ucrainean introduce de la 1 august taxele speciale asupra importurilor de mărfuri din Federația Rusă. Kubiv a spus că noile taxe vor fi determinate ca „procent din valoarea declarata în vamă” a produsului. Aceste taxe se vor aplica tuturor mărfurior din Federația Rusă, cu excepția „importurilor sensibile”, care includ cărbune, cocs, benzina, gazul lichefiat și produsele farmaceutice.

Urmare a acestor masuri, Guvernul ucrainean se așteaptă, în a doua jumătate a anului, la venituri suplimentare la bugetul de stat de cel puțin 3,7 miliarde grivne (141,2 milioane dolari). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru programele de substituire a importurilor.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus