Timpul.md

Actualitate 15 Iulie 2019 | 13:49

FLASH / Parlamentul a prelungit concursul pentru funcția de director al CNA. Sîrbu: „Candidatul de compromis nu a reușit să depună dosarul”

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a decis prelungirea cu o săptămână a termenului de depunere a dosarelor la concursul pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție.

Decizia a fost luată în ședința de astăzi a comisiei parlamentare care s-a întrunit pentru a examina cererile depuse de cei 10 candidați la șefia CNA și a decide în privința admiterii acestora la concurs.

Președintele Comisiei, Sergiu Litvinenco, explică decizia de extindere a termenului prin faptul că dosarele candidaților trebuie să conțină și conceptul de management și dezvoltare instituțională a CNA, care necesită mai mult timp pentru pregătire.

Amintim că funcția de director al CNA a devenit vacantă acum o lună, după ce fostul șef al instituției, Bogdan Zumbreanu a fost demis de parlament.
 
„Noi nu am înțeles motivele care au stat la baza acestei decizii. Nu există niciun temei pentru extinderea termenului. Au fost depuse zece dosare complete, nu exista niciun impediment ca să începem examinarea lor. Președintele comisiei a spus însă că sunt puține dosare, dar acesta nu este un argument juridic, e mai degrabă un argument politic. Eu presupun că ori componentele alianței nu s-au înțeles în privința candidatului de compromis, ori candidatul de compromis nu a reușit să depună dosarul. Ceva la mijloc este cu siguranță”, a declarat Sergiu Sîrbu pentru AGORA.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus