Timpul.md

Ultima oră 13 Septembrie 2017 | 11:42

FLASH / Proteste violente în Haiti, în urma majorării taxelor: „Revoluția a început”

Oamenii protestează împotriva administrației președintelui Jovenel Moise, care a preluat mandatul la începutul acestui an, notează Reuters.

Revoluția tocmai a început. Jovenel Moise va trebui să-și retragă taxele sau va trebui să plece imediat”, a declarat Jacques Menard, un protestatar în vârstă de 31 de ani.

„Și acesta este un avertisment, deoarece următoarea etapă poate fi una foarte violentă”, notează Reuters.

Protestatarii au ieșit în stradă în grupuri separate în mai multe districte din zona metropolitană Port-au-Prince, ridicând baricade de flăcări, blocând traficul și luptându-se cu forțele de ordine, care au lansat gaze lacrimogene și a tras focurile de avertizare în aer.

Mai mulți oameni au fost arestați, au spus surse din poliție. Până în prezent nu există suspiciuni că cineva ar fi fost rănit sau ucis.

Oficialii au aprobat creșterea taxelor, care vizează în special taxele de pașaport și accizele al țigări și alcool.

„Dacă Jovenel Moise este inteligent, atunci el ar trebui să se abțină de la publicarea bugetului, altfel va trebui să facă față unei serii de demonstrații stradale care vor complica și mai mult situația ”, a spus politicianul Jean-Charles Moise la postul de radio local, citează Reuters.

Sursa: Reuters

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus