Timpul.md

Eveniment 24 Martie 2016 | 13:21

Flash-mob: Boul Bătrâncea și Harta României Mari

Unioniștii ies în stradă la Chișinău pentru a protesta împortiva includerii deputatului socialist, Vlad Bătrâncea, în Grupul parlamentar de prietenie cu România.

Pentru a-și manifesta dezacordul față de situația creată, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei organizează astăzi un flash-mob care îl va avea ca protagonist pe bătrâncea.

Flash-mobul va avea loc vineri, 25 martie 2016, la ora 14:00 și va avea ca punct de întâlnire monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Este o bătaie de joc să vedem cum acest deputat primitiv, un românofob declarat, a ajuns să facă parte dintr-un grup care are ca obiectiv întreținerea unei relații cât mai bune între cele două maluri de Prut. El rupe harta României Mari și noi ne trezim cu el în grupul parlamentar de prieteni cu România. Suntem revoltați și nu putem asista nepăsători la această situație. Pe lângă protestul pe care îl organizăm astăzi, facem apel către autoritățile române să îl declare persona non grata pe deputatul socialist. Ar fi o reacție pe merit pentru un individ care a atacat mereu tot ceea ce este românesc", a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Amintim că incidentul cu deputatul socialist care a rupt harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova a avut loc la 10 decembrie 2015. Atunci, bătrâncea a propus audierea Ministrului Educației în Parlament, invocând un document care, în opinia lui, făcea „propagandă românismului”. Era vorba de o înștiințare a Ministerului Educației către școli, cu privire la o donație sub forma unei hărți tematice „Organizarea administrativă a Regatului
României 1930”, menită să vină în sprijinul predării materiei intitulate „Istoria românilor și universală”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus