Actualitate

FMI: Republica Moldova se confruntă cu una dintre cele mai grave scăderi a populaţiei de vârstă activă din Europa

Potrivit FMI, în anii 2015-2030, populaţia activă din ţara noastră se va reduce cu o medie anuală de aproximativ unu la sută. Din acest motiv, experţii consideră că autorităţile ar trebui să se concentreze pe reforme precum încadrarea femeilor şi persoanelor în vârstă în diverse domenii de activitate, reducerea şomajului şi creşterea speranţei de viaţă.

Totodată, FMI avertizează că ţările din Comunitatea Statelor Independente, cum ar fi Rusia, Belarus, Ucraina şi Republica Moldova, vor avea în acest an cea mai redusă creştere economică din regiune. Asta în timp ce statele din Europa Centrală şi de Sud-Est vor înregistra un ritm de creştere de până la patru la sută. Raportul FMI mai sugerează că economiile din statele CSI vor ieşi treptat din recesiune, pe măsură ce şocurile negative dispar.

Specialiştii Fondului Monetar Internaţional apreciază că politicile Europei Centrale şi de Sud-Est ar trebui să se concentreze pe reforme pentru a creşte productivitatea, să stimuleze investiţiile şi să îmbunătăţească ofertele de muncă.  

Sursa: jurnal.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *