Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2018 | 14:32

Fondator al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”: „Lui Andrei Năstase și Maiei Sandu le este frică de apariția unui front UNIONIST”

Unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Valentin Dolganiuc, recunoaște că există multe discuții privind formarea unui bloc comun al partidelor unioniste, doar că până acum nu s-a concretizat nimic. De asemenea, acesta afirmă că Andrei Năstase și Maia Sandu ar fi cei mai interesați ca un asemenea bloc să nu existe, deoarece „le este foarte frică”.

Potrivit lui Dolganiuc, fostul consilier prezidențial, Dan Dungaciu, nu are dreptate atunci când afirmă că la Chișinău ar putea apărea un „bloc unionist”, cu voie de la poliție - un fel de unionism „plahotniucist”.

„Acest material al lui Dan Dungaciu a apărut la Chișinău, după ce făcut acea masă rotundă la București cu participarea lui Andrei Năstase și M. Sandu. Cred că le este foarte frică de apariția unui front sau forțe unioniste. Și Dan Dungaciu a stipulat acolo, cu învoire de la Plahotniuc… Ne-a vizat exclusiv pe noi, Mișcarea Civică Europeană și discuțiile pe care le-am avut, precum și această coagulare”, a declarat Dolganiuc, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

De asemenea, Valentin Dolganiuc nu înțelege de ce liderul PNL, Ludovic Orban, care a participat la lansarea angajamentelor electorale ale Blocului electoral „ACUM”, a eliminat din mesajul său populația românească din Basarabia.

„El ne-a spus doar că are un Plahotniuc la București. Deci, două elemente: nu am auzit din partea PAS și PPDA, care se declară victorioase, despre integrarea europeană serioasă, despre protecția, apărarea identității naționale românești de aici”.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus