CSI / Rusia

Forbes: Averea lui Ahmetov s-a redus într-un an de trei ori, după izbucnirea războiului în Donbas

În anul 2014, înainte de anexarea Crimeei şi începutul operaţiunii antiteroriste în Donbas, Rinat Ahmetov – cu afaceri în Donbas – a ocupat locul 88 în acelaşi top Forbes, cu o avere de 12,5 miliarde de dolari. Cu doi ani mai devreme, Ahmetov se află în clasamentul celor mai bogaţi oameni ai planetei cu o avere 16 de miliarde de dolari, fiind ocupantul locului 39 în lista Forbes.

Următorii ucraineni pe lista Forbes sunt oamenii de afaceri din Dnepropetrovsk – Ghenadi Bogoliubov şi Igor Kolomoiski, care împart poziţia 1.367, fiecare cu o avere de 1,3 miliarde $.

Averile lor, în comparaţie cu anul trecut nu s-au schimbat. Anul trecut, în clasamentul celor mai bogaţi oameni, Bogoliubov a ocupat locul 1.500, iar Kolomoisky – 1.415.

Şi mai jos în clasamentul Forbes se află Viktor Pinciuk, care este pe locul 1.476, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari. Cu un an în urmă, el era pe 1.250, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari.

Ultimul pe lista miliardarilor ucraineni este agrarianul Iuri Kosiuk (1694), cu o avere de 1 miliard $. Anul trecut, el a ocupat locul 1638-lea, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

În ultima lista Forbes a celor mai bogaţi oameni din lume, în acest an au intrat 1810 de miliardari.

Cel mai bogat om din lume este în continuare Bill Gates, cu o avere estimată la 75 miliarde $. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *