Timpul.md

Actualitate 31 Martie 2020 | 12:30

Fostul șef al unei agenții de stat a fost numit consilier al premierului Chicu

 Fostul șef al Biroului Relații Interetnice, Nicolae Rădița, a fost angajat pe 2 martie în calitate de consilier în Cabinetul premierului Ion Chicu, după ce a demisionat pe 26 februarie de la șefia agenției de stat. Informația nu a fost anunțată public până acum, dar noua funcție este indicată în declarația de venit depusă de Nicolae Rădiță pe 30 martie la Autoritatea Național de Integritate.

În document, Rădița a indicat venituri de 69 de mii de lei din salariul obținut la Agenția Relații Interetnice unde a activat începând cu luna octombrie 2019. Funcționarul nu are în proprietate niciun bun imobil sau mobil. În declarația de venit se regăsește doar salariul.

Nicolae Rădița a fost numit șef al Biroului Relații Interetnice în octombrie 2019, iar anterior a lucrat la Comitetul Helsinki pentru Drepturile Omului din Republica Moldova. A plecat de la conducerea agenției pe 26 februarie, iar funcția a fost ocupată de Elena Beleacova, care a candidat la alegerile parlamentare din 2014 pe lista Partidului Democrat. 

tv8.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus