Internațional

Fostul premier italian Silvio Berlusconi: Sarkozy este un cretin agresiv şi gelos

În "My Way", premierul a spus despre Angela Merkel a spus că era "bucuroasă" să primească bijuterii scumpe de la el, potrivit postului Europe1 în pagina electronică, citată de Mediafax.

Sarkozy a fost adesea lipsit de consideraţie faţă de Berlusconi, scrie jurnalistul american Alan Friedman, autorul biografiei. "Era gelos pentru că eu eram bogat şi el nu", dă asigurări Silvio Berlusconi, povestind râzând că, după căsătoria sa cu Carla Bruni, moştenitoarea unei familii bogate italiene, Nicolas Sarkozy i-a spus: "Uite, Silvio! Acum sunt bogat. Ca tine!".

La summitul de la Bruxelles de la sfârşitul lui octombrie 2011, cu câteva săptămâni înainte ca situaţia economică dezastruoasă din Italia şi pierderea majorităţii să-l înlăture pe Berlusconi de la guvernare, preşedintele francez a refuzat să-i strângă mâna. "Mi-am spus: Ce cretin! Câtă aroganţă! Nimeni nu s-a purtat vreodată aşa cu mine", precizează fostul lider italian.

El povesteşte de asemenea că nu i-au plăcut "obstinaţia" şi "presiunile agresive" pentru o intervenţie a FMI în Italia, nici "zâmbetul complice, care se transforma într-o mică grimasă suficientă", între preşedintele francez şi cancelarul german Angela Merkel, atunci când un jurnalist i-a întrebat dacă au încredere în promisiunile italiene de reformă.

Berlusconi menţionează în acest context că i-a oferit numeroase bijuterii de valoare plătite din buzunarul propriu austerului cancelar german Angela Merkel, care întotdeauna s-a arătat "bucuroasă să le primească".

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *