Sport

Fotbalistii moldoveni au invins la Tbilisi

Aproape un an si jumatate microbistii moldoveni au asteptat o victorie a echipei selectionate de seniori a R. Moldova. In aceasta perioada, „tricolorii” s-au confruntat cu adversari mai robusti sau mai modesti, au jucat mai bine sau mai rau, dar meciurile castigate s-au lasat prea mult asteptate.

Amicalul cu Georgia nu era apreciat de catre experti drept o partida care ar pune capat acestei serii negative din evolutia reprezentativei noastre. Si totusi discipolii lui Igor Dobrovolski au readus bucuria in mediul suporterilor.Sub o ploaie torentiala, nationala R. Moldova a depasit formatia similara a Georgiei, aceasta fiind prima victorie de dupa 6 februarie 2008, cand, de asemenea intr-un meci amical, am reusit sa invingem Kazahstanul (scor 1-0).
 

In general, meciul de pe Stadionul „Lokomotiv – Mihail Meshi” din Tbilisi a inceput destul de bine pentru „tricolori”. Dupa nici sapte minute de joc, atacantul formatiei chisinauiene Zimbru, Veaceslav Sofroni, a izbutit sa inscrie primul sau gol in meciul sau de debut la nationala. El a fost servit cu o centrare de catre Igor Bugaiov.In continuare, moldovenii nu au luat piciorul de pe accelerator, reusind sa-i domine pe jucatorii echipei-gazda.
 

In debutul mitanului secund, scorul a fost majorat, dar de aceasta data dupa o executie din lovitura fixa. Alexandru Suvorov a centrat din corner, iar Victor Golovatenco a sutat imparabil.In timpul ramas pana la finalul meciului, georgienii s-au straduit sa reduca din handicap, si acest lucru le-a reusit abia in minutul 84, cand s-a remarcat Zurab Hizanisvili. Pentru mai mult decat atat adversarilor nu le-au ajuns forte, in pofida faptului ca „tricolorii” au terminat partida in doar zece jucatori. Eugen Cebotaru a fost eliminat pentru cumul de cartonase. Astfel, meciul s-a incheiat cu scorul de 2-1 in favoarea selectionatei R. Moldova.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *