Timpul.md

Actualitate 30 Martie 2020 | 00:28

FOTO / DODON sfidează CARANTINA și încurajează moldovenii să IGNORE statul acasă și să iasă cu familia la aer. „Garantul Constituției” a șters comentariile INCOMODE

Șeful de la MAI, Pavel Voicu, afirmă  că, în următoarele zile, autoritățile ar putea interzice în general ieșirea din case. Potrivit fostului consilier al lui Dodon, dacă va fi luată o astfel de decizie, cetățenii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe proprie răspundere. 

„În următoarele zile s-ar putea interzice să ieșim în general în stradă și vor funcționa doar instituțiile de alimentare și dezinfectare. Dacă va fi așa, vor fi completate niște declarații și va fi nevoie de act de identitate pentru a-i convinge pe polițiști că noi suntem cei care ne prezentăm. Ar putea fi interzise și deplasările între localități. Îi îndemn pe oameni să stea izolați acasă”, a declarat Voicu, la postul public de televiziune.

Statul R.Moldova: STAȚI ACASĂ. Dodon: „I-am scos pe ai mei puțin la aer”Marele luptător cu pandemia Covid-19, Igor Dodon, a publicat ieri pe profilul, dar și pe pagina sa personală de facebook, o fotografie în care apare soția sa, Galina Dodon, și mezinul Nicolae.

Dincolo de exprimarea nefericită -„i-am scos pe ai mei la puțin aer” - de parcă este vorba de plimbatul unui animal de companie. Constatăm că Președintele Igor Dodon își bate joc din nou de cetățenii R. Moldova, care, în mare parte, sunt obligați să stea închiși în apartamentele lor. 

Amintim cititorilor că R.Moldova se află în stare de urgență, iar orice plimbare în păduri, parcuri și alte locuri publice este interzisă. Iar autoritățile, medicii și zeci de persoane publice fac zilnic apeluri disperate la populației să stea acasă. 

Dodon și familia sa se bucură DEJA de primăvara, restul trebuie să aștepte să-i dea voie Dodon?

„Instituțiile statului fac tot posibilul să combatem epidemia și să vină cât mai curând momentul când cetățenii se vor putea bucura din plin de primăvara frumoasă de afară”, afirmă Igor Dodon.

Igor Dodon este un „cetățean” special, iar el și familia sa beneficiază de vila de la Condrița, unde lumea spune că a fost făcută fotografia. Nu toți cetățenii R. Moldova au vile plătite și păzite de stat unde se pot relaxa cu familia în plină pandemie. Își dă el seama că acest gest este o sfidare a tuturor oamenilor simpli care sunt blocați în case? Își dă el seamă ca astfel încurajează oamenii să nu respecte regimul de autoizolare și va duce astfel la răspândirea pandemiei?


Statul R. Moldova cheltuie anual sume importante pentru a-i asigura lui Dodon un „refugiu” relaxant.

Dacă dorința ministrul Voicu va fi implemntată, iar cetățenii R. Moldova vor fi forțați să nu iasă din apartamentele lor, Igor Dodon va putea „lejer” să se plimbe la „el acasă” în Condrița și să se bucure alături de familie de aerul de primăvară.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus