Actualitate

FOTO / Liliac cu două capete, descoperit în Brazilia

Cadavrul liliacului cu două capete a fost descoperit în 2001, sub un arbore mango, în sud-estul Braziliei. Persoana care a făcut descoperirea a donat apoi trupul Universităţii din Rio de Janeiro.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că e vorba de fapt de o pereche de gemeni siamezi. De altfel, radiografia efectuată de oamenii de ştiinţă arată cum trupurile celor doi lilieci sunt unite în partea de jos a coloanei vertebrale, au două capete, două gâturi şi două inimi separate, dar de dimensiuni similare.

Radiografie lilieci siamezi (Foto: Laboratório de Radiografias, Divisão de Vertebrados, Museu Nacional-UFRJ via site National Geographic)

Este de-abia al treilea caz de acest gen descoperit în lumea animalelor, motiv pentru care cercetătorii nu cunosc prea multe detalii despre motivul apariţiei unor asemenea specimene.

În cazul oamenilor se ştie că 80% dintre gemenii siamezi nu supravieţuiesc. Asemenea cazuri apar în SUA, de exemplu, o dată la 200 de mii de naşteri, potrivit news.nationalgeographic.com.

Cercetătorii cred că cei doi lilieci siamezi au murit la naştere, ţinând cont că placenta este încă ataşată de trupul lor comun.

rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *