Timpul.md

Actualitate 23 August 2018 | 11:01

FOTO / Postamentul tancului sovietic de la Leușeni a fost vopsit în tricolor

Tinerii de la Partidul Unității Naționale au vopsit în această dimineață postamentul tancului sovietic de la Leușeni, cu țeava îndreptat spre România, în culorile tricolorului, a anunțat liderul formațiunii, Anatol Șalaru. Totodată, el a menționat că pe postamentul acestui „simbol al ocupației sovietice” a fost desenată și harta României.

Acțiunea a avut loc în ziua în care se împlinesc 79 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, care a permis Uniunii Sovietice să anexeze Basarabia în 1940.

Reprezentanții PUN au organizat și un protest în fața Ambasadei Federației Ruse, scandând lozinci anti-ruse și pro-unioniste precum „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”, sau „România Mare, unica salvare!”. Manifestanții au purtat drapele tricolore și de partid, precum și pancarte cu mesaje „23 august 1939 – nu uităm, nu iertăm”, „Rusia – stat agresor”.

Ca urmare Pactului Ribbentrop - Molotov a avut loc raptul Basarabiei, a cărui consecințe sunt resimțite și în prezent. Republica Moldova este un stat creat artificial, corupt, condus de un regim mafiot și trebuie să se unească cu România, a declarat liderul PUN, Anatol Șalaru.

Reprezentanții PUN au mers și la Ambasada Germaniei pentru a cere sprijinul ]n vederea unirii Republicii Moldova cu România.

Astăzi se împlinesc 79 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, între URSS și Germania nazistă, în 1939. În urma acestui pact, Uniunea Sovietică a ocupat, în 1940, Basarabia și Bucovina de Nord, până atunci teritorii ale statului român.

Trupele sovietice au ocupat de asemenea Țările Baltice și aproximativ jumătate din Polonia.

În 2008, Parlamentul European a declarat ziua de 23 august drept Ziua Europeană de comemorare a victimelor stalinismului şi nazismului.

Sursa: Radiochisinau.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus