Timpul Liber

FOTO: 12 restaurante cu privelişti de vis

Chez Manu, Ushuaia, Argentina

Restaurantul Chez Manu este situat pe un deal, la 1,6 kilometri nord de Ushuaia, în cel mai sudic oraş din lume, capitala Tierra del Fuego, şi are o deschidere spectaculoasă spre Canalul Beagle. 

Julaymba, Queensland, Australia


 
Restaurantul Julaymba are o terasă de 40 de locuri situate lângă o lagună străveche cu apă proaspătă, deasupra căreia curg liane. Oaspeţii pot asculta sunetele celor 430 de specii de păsări, curcani sălbatici, broaşte şi canguri. Meniul include mâncăruri tradiţionale din zonă, pregătite de băştinaşi. Printre specialităţi se numără crocodilul afumat şi friptura de cangur.

Pierchic, Dubai 

Restaurantul este aranjat în stil arhitectonic. Bârnele din lemn se potrivesc perfect cu digul înalt de 152 de metri, care face legătura cu plaja Jumeirah. Panorama cuprinde insula artificială Palm Jumeirah, barca cu pânze de sticlă şi hotelul Burj Al Arab, înalt de 305 metri.

Ithaa, Insulele Maldive

Restaurantul Ithaa este situat la aproape 5 metri sub suprafaţa Oceanului Indian. Are forma de tunel, pereţi din sticlă şi doar 12 locuri. Meniul principal este compus din patru feluri de mâncare. Mesele pot fi rezervate doar cu două săptămâni în avans.

Le Déli-Cieux, Paris, Franţa

  

Terasa restaurantului se află pe acoperişul magazinului Printemps. De aici se văd casele pariziene vechi de un secol şi cele mai reprezentative obiecte arhitecturale: Arcul de Triumf, Sacre Coeur şi Turnul Eiffel. 

Bosco Bar, Moscova, Rusia

Restaurantul Bosco Bar se află în Piaţa Roşie din Moscova. Barul este inspirat din anii ’70. De aici se pot vedea mausoleul lui Lenin şi complexul istoric Kremlin, inclusiv catedrala Sf. Basil. 

1-Altitude, Singapore 

Restaurantul 1-Altitude, o locaţie pe trei niveluri, este situat deasupra 63-story OUB Centre. Meniul restaurantului include pizza coaptă în cuptor pe lemne, o specialitate picantă din vită, Thai, pui şi porc. 

Boucan, India de Vest, Insula Sf. Lucia 

Restaurantul Boucan din cadrul hotelului Chocolat deschide o panoramă asupra junglei şi a munţilor Piton, înalţi de aproape 2,600 metri, în zona vulcanică a coastei sudice a insulei. Fiecare specialitate din meniu conţine o formă sau alta de ciocolată. 

Kuklos, Alpii Bernezi, Elveţia 

 

Clienţii restaurantului Kuklos, o construcţie futuristă, cu pereţi de sticlă din Alpii Bernezi, nu trebuie să aleagă între a admira în timpul mesei lacul Geneva, Mont Blanc sau Matternhorn, deoarece podeaua circulară a restaurantului face în 90 de minute o rotaţie completă. 

Rocky Point, California, SUA

Restaurantul Rocky Point se află la mijlocul distanţei dintre Carmel şi Big Sur, pe coasta Californiei de Nord. Cele 15 mese sunt din lemn, iar oaspeţi pot admira munţii de coastă, ţărmul, delfinii, leii de mare, vidrele şi balenele.  

Alma, New York, SUA

Terasa are 50 de locuri şi deschide panorame atât spre orizontul Manhattan-ului cât şi spre Statuia Libertăţii.

Hotel View, Utah, SUA

Restaurantul hotelului View din Monument Valley, Utah, are ferestre uriaşe prin care lumina naturală inundă spaţiul pe tot parcursul zilei. Cei care ajung aici pot gusta din invenţia bucătarului şef, bazată pe o reţetă tradiţională a populaţiei Navajo, pe care o are de la bunica sa. 

Timpul.md cu referire la Budget Travel

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *