Timpul.md

Eveniment 19 Septembrie 2011 | 05:29

FOTO: TIMPUL sparge timpul…

Vinerea trecută, echipa TIMPUL a sărbătorit cu cititorii săi zece ani de la prima apariţie a publicaţiei noastre  Cotidianul Naţional „TIMPUL de dimineaţă” a celebrat un deceniu de activitate. Evenimentul dedicat aniversării celor zece ani s-a desfăşurat cu mult fast la Hotelul „Leogrand” din Chişinău. Cu acest prilej, omagiaţii au fost felicitaţi de către oameni de afaceri, oameni politici, academicieni, scriitori, regizori, precum şi de colegi de breaslă din republică şi nu numai. 

Într-o atmosferă selectă şi cu invitaţi de zile mari, echipa ziarului TIMPUL a sărbătorit zece ani de activitate pe piaţa mediatică din Moldova. Festivitatea a avut loc într-o ambianţă deosebită şi reconfortantă, al cărei ton a fost dat de Alex Calancea band. Trupa a oferit invitaţilor muzică live de calitate, compoziţii proprii dar interpretând şi câteva piese celebre. Discursul de felicitare al moderatorului Vitalie Drucec a fost succedat de postarea unui filmuleţ destul de inspirat - „Timpul cu TERINTE”, dedicat celor zece ani. Vizionarea peliculei a fost însoţită de râsetele şi aplauzele celor aflaţi în sală.


Directorul ziarului "TIMPUL", Constantin Tănase (Foto: Liviu Dumitru)


Reporterii ziarului "Timpul" (Foto: Liviu Dumitru)

Aceasta a fost urmată de alocuţiunea directorului TIMPUL, editorialistul Constantin Tănase, care, făcând referire la filmul prezentat, a constatat că se simte mai bine în postură de ostaş decât în cea de căpitan de corabie. „Dragi cititori, e un blestem frumos să nu puteţi rezista fără noi şi noi să nu putem rezista fără dumneavoastră”, a declarat Constantin Tănase. Totodată, el şi-a exprimat regretul faţă de faptul că presa a început să intre în declin. În acest context, directorul publicaţiei a dat asigurări că TIMPUL îşi va păstra în continuare intactă verticalitatea sa. „Mă îngrijorează faptul că, în ultimul timp, presa a început să cânte pe o singură voce. Este trist şi periculos. Din partea mea, vă promit că, indiferent cât de puternice vor fi alte coruri, TIMPUL îşi va păstra vocea lui distinctă”, a ţinut să precizeze Constantin Tănase.
Apoi, a luat cuvântul redactorul-şef al ziarului, Sorina Ştefârţă. Ea a menţionat că în acest răstimp ziarul a reuşit să aibă 1613 apariţii. .„Dacă înmulţim 365 de zile la 10 ani, avem 3650, căci au fi fost câţiva ani bisecţi... Dacă împărţim la 1613 numere, rezultă că jumătate din aceşti ani, zilnic am fost prezenţi fizic, sub formă de hârtie şi idee transpusă pe această hârtie, iar cealaltă jumătate am gândit ce să scriem în zilele de apariţie”, a spus Sorina Ştefârţă. Ea a comparat viaţa unui ziar cu cea a unui om, amintind în acest sens sloganul TIMPULUI: „E timpul să ştii. E timpul să citeşti în fiecare zi”.


Echipa ziarului "Timpul" (Foto: Liviu Dumitru)

Cuvinte de recunoştinţă şi înaltă consideraţie aduse publicaţiei TIMPUL au fost adresate de către preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, prilej cu care el a înmânat editorialistului Constantin Tănase o diplomă şi o medalie de argint. „Timpul suntem noi. El este al nostru şi e ireversibil. Felicitări pentru curajul şi verticalitatea pe care aţi manifestat-o în acest timp!”, a spus academicianul.
Prezent şi el la eveniment, deputatul independent Mihai Godea de asemenea şi-a exprimat gratitudinea faţă de consecvenţa monumentală de care a dat dovadă echipa pe parcursul acestor ani, dar şi de forţa redutabilă cu care continuă să se manifeste. Preşedintele PAD a dăruit publicaţiei un ceas, afirmând: „Ceasurile trec, TIMPUL rămâne. TIMPUL este veşnic!”.


Excelenţa Sa, Ambasadorul României în R. Moldova, Mariua Lazurcă (Foto: Liviu Dumitru)

La rândul să, cofondatorul postului de radio „Vocea Basarabiei”, Valeriu Saharneanu, a dăruit TIMPULUI un suvenir cu o stea, urându-ne ca această stea să ne călăuzească totdeauna în lupta pentru adevăr şi dreptate.

Interpreta Geta Burlacu a menţionat că zece ani sunt doar un bun început, dorindu-i publicaţiei noastre viaţă lungă. Ea a mulţumit echipei TIMPUL pentru informaţia pe care o oferă cititorilor în fiecare zi.

Printre acei care ne-au felicitat în continuare s-au numărat şi foşti colegi de-ai noştri. Alina Ţurcanu, actualmente redactor-şef la „Adevărul”, ne-a urat să ne păstrăm verticalitatea de care am dat dovadă până acum.

…Cotidianul Naţional „TIMPUL de dimineaţă” şi-a scos primul număr de sub tipar pe 14 septembrie 2001.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus