Timpul.md

Actualitate 25 Iunie 2019 | 10:55

Fracțiunea Partidului ȘOR declară că majoritatea parlamentară îi încalcă drepturile

Fracțiunea Partidul „ȘOR” intenționează să organizeze o ședință extinsă, cu participarea reprezentanților conducerii formațiunii pentru a examina situația politică creată în Parlament în condițiile presiunilor și încălcării drepturilor deputaților de către noua majoritate legislativă, anunță o declarație a formațiunii .

Partidul Politic ȘOR constată că majoritatea creată în Parlament continuă politica sa de haos și ilegalități, care a început chiar odată cu formarea acesteia, la 8 iunie. Prima țintă a represiunilor și atacurilor este fracțiunea de opoziție a Partidului Politic ȘOR, ai cărui deputați nici măcar nu au fost invitați la ședința respectivă. „Încălcările grave au continuat și la următoarele ședințe, deputații nu sunt informați cu suficient timp înainte cu ordinea de zi. Mai mult ca atât, sunt încălcate flagrant drepturile fracțiunilor de a delega reprezentanții săi în organele de lucru ale Parlamentului. Majoritatea parlamentară face orice pentru a crea condiții cât mai neconfortabile pentru opoziție. Fracțiunea parlamentară Partidul ȘOR este practic exclusă din activitatea parlamentară, fiind astfel încălcate drepturile a peste 117 mii de alegători pe care grupul parlamentar îi reprezintă în legislativ”, se arată în declarație.

Partidul Politic ȘOR constată că fărădelegile din Parlament și din administrația publică centrală se transpun în toate sferele vieții și, de facto, aprofundează criza politică provocată de politicieni iresponsabili. În această situație, deputații fracțiunii poartă un dialog activ și consultări cu liderii teritoriali de partid, dar și cu simpli cetățeni pentru a elabora o poziție oficială a partidului și fracțiunii și acțiunile ulterioare.

„Înainte de a ne decide poziția, având în vedere consultările menționate, dar și atrăgând atenția la situația creată și presingul agresiv al majorității parlamentare, fracțiunea Partidului ȘOR intenționează să desfășoare o ședință extinsă a fracțiunii, în următoarele zile, cu participarea reprezentanților conducerii Partidului ȘOR, la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii, inclusiv forma de activitate în organul Legislativ suprem, precum și formele de apărare a drepturilor deputaților noștri, și ale celor câteva zeci de mii de membri de partid și celor peste 117 mii de alegători”, se anunță la finalul declarației, precizându-se că deciziile luate vor fi anunțate în următoarele zile.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus