Actualitate

Friedrich Mayer a fost eliberat

Curtea de Apel l-a eliberat astăzi pe cetăţeanul american Friedrich Mayer, reţinut acum nouă zile de grănicerii moldoveni pe Aeroportul Chisinău. Procesul urma să aibă loc în dimineaţa zilei de astăzi, dar s-a amânat pentru ora 13.00, desfăşurându-se cu uşile închise.

Amintim că o persoană cu acelaşi nume, născută în aceeaşi zi, lună şi an, în acelaşi oraş kazah şi care a locuit în acelaşi oraş german, ca şi reţinutul, este anunţată de trei ani în căutare internaţională pentru escrocherie. Acesta a devenit legendar în cele mai dubioase scheme ale pretinsului om de afaceri bălţean Anatolie Tripăduş. Şi primul, şi al doilea vorbesc uşor limba rusă.

Instanţa n-a ţinut cont de faptul că doi cetăţeni moldoveni, printre care şi o victimă de a sa, care îl cunosc pe Mayer cel căutat l-au recunoscut cu uşurinţă, văzându-l, la înfăţişare, pe americanul reţinut. Menţionăm că acesta a fost întâmpinat la Aeroport de către fii lui Tripăduş, că fiica bălţeanului a fost văzută de martori, aducând pachete cu mâncare la izolatorul CCCEC, şi că unii copii ai lui Tripăduş erau prezenţi în faţa judecătoriilor de fiecare dată când instanţa dezbătea problema reţinerii lui Mayer.

În cazul în care Mayer cel eliberat este Mayer cel anunţat în căutare, rezultă că avem de a face cu o structură mafiotă bine organizată, protejată de către justiţie şi stat, care, probabil, urmăreşte să-l scoată basma curată pe Tripăduş. Încă nu ştim dacă e aşa sau nu, de aceea vom mai reveni la acest subiect.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *