Opinii și Editoriale

Fulger pregateste un trasnet?

Dupa alegerile din 29 iulie, comunistii au creat in mod special o situatie politica incerta, pentru a incerca o lovitura de stat. Toata lumea trecuta si educata prin sistemul sovietic stie ca bolsevicii n-au vrut niciodata sa cedeze puterea in mod democratic. Unii sustin ca ei nu o vor ceda civilizat nici acum. Lucrul acesta se vede clar din felul cum masinile propagandistice ale PCRM vor sa faca o sperietoare din Mihai Ghimpu, noul presedinte al parlamentului.

Tot mai multi cititori ne atentioneaza ca in structurile de forta sunt pregatite scenarii care sa provoace lumea la revolte – motiv ca politia si serviciile secrete sa fie mobilizate la inabusirea democratiei in R. Moldova. De data aceasta, un rol aparte i se atribuie Brigazii de politie cu destinatie speciala (BPDS) „Fulger”, care, din cate va amintiti, pe 7 aprilie nu a facut nimic pentru a opri devastarea Presedintiei si Parlamentului.

In ultimul timp, la BPDS „Fulger” se intamplau lucruri stranii. Batalionul a fost vizitat de diferite persoane care n-au nimic in comun cu aceasta subdiviziune a MAI – Valeri Klimenko, consilier municipal, cunoscut antinationalist, Mihail Mocanu, presedintele Uniuni veteranilor razboiului din Afganistan, Victor Alergus, reprezentantul Uniunii veteranilor razboiului de la Nistru „Sf. Gheorghe Biruitorul” si altii. La 3 septembrie, ministrul Papuc a avut o intrevedere indelungata cu comandantul batalionului, ?urcanu, dupa care Alergus si Puiu de la „Sf. Gheorghe Biruitorul” au fost decorati cu medalia „Credinta Patriei”. Au mai fost decorati si cativa membri ai BPDS: Vadim Cojusneanu – „Credinta Patriei”, Oleg Balan si Mihai Popa – „Meritul Militar”.

Culmea „discutiilor” a avut loc pe 4 septembrie, cand generalul Botnari de la MAI a adunat in sala de studii a detasamentului nr. 2 vreo 60 de colaboratori superiori ai BPDS, la care au mai participat businessmanul Adrian Nichifor, ofiterii Jizdan, seful Departamentului servicii operative, si Pogor, sef-adjunct al Directiei transport, dar si colonelul Pcela, seful Sectiei „Nord”, Balti.

Dupa instruiri, s-a turnat si s-a baut „pe cinste”, generalul Botnari indemnand subalternii ca, in caz de nevoie, Brigada „Fulger” sa demonstreze cine este ea.
La randul sau, comandantul ?urcan sustinea ca, in cazul in care Curtea Constitutionala va lua o decizie in favoarea comunistilor, sunt posibile proteste din partea opozitiei. Atunci, colaboratorii brigazii vor trebui sa constientizeze pentru ce li s-au acordat, in ultimele doua luni, grade militare si decoratii de stat. Tuturor li s-a cerut sa fie gata pentru a indreptati increderea acordata. Generalul Botnari a asistat la intrunirea din 4 septembrie de la 18.00 pana la 23.00. Suntem informati ca el a chemat permanent ofiterii brigazii la sustinerea guvernarii Voronin.

Cand petrecerea era in toi, s-au strigat toasturi si s-au intonat cantece la auzul carora te luau fiorii: „Pentru generalul Papuc si presedintele Voronin! Ura! Ura! Ura!”. „Acestia sunt patriotii neamului!”. A urmat o cunoscuta melodie sovietica de mobilizare la razboi, in care ofiterii de politie au folosit in loc de „fascisti” – „romani”: „Vstavai, starna ogromnaia!/ Vstavai na smertnii boi/ S ruminskoi siloi tiomnoiu/ S ruminskoiu ordoi…” . Au fost si indemnuri clare la actiune.
„Instruirea” din acea zi s-a terminat pe la miezul noptii. Iesiti in curtea Brigazii, politistii au declansat focuri de arma si au explodat grenade „Zarea”. Chisinauienii care locuiesc prin apropiere s-au speriat si au venit la poarta Brigazii sa intrebe ce se intampla. Li s-a explicat ca au loc exercitii de noapte…

Este acesta inca un exemplu ca ex-ministrii de Interne Vladimir Voronin si Vladimir ?urcan, precum si actualul ministru, Gheorghe Papuc, au transformat R. Moldova intr-un stat politienesc.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *