Ultima oră

Functionarii rusi nu mai au voie sa primeasca cadouri

Conform documentului, functionarii de toate nivelurile, deputatii Dumei de stat, membrii Consiliului federatiei, ai comisiilor electorale si functionarii Bancii Rusiei nu vor mai avea dreptul de a primi cadouri. 

Atentiile care vor fi acordate in virtutea normelor de protocol vor fi trimise conducerii institutiei unde lucreaza respectivul functionar. 

In prezent, Codul civil interzice functionarilor sa accepte cadouri mai scumpe de 3000 ruble. „Nu inteleg cum o asemenea masura ar putea ajuta luptei impotriva coruptiei”, s-a aratat nedumerit presedintele fundatiei Indem, Georgi Satarov. „Coruptia ruseasca nu are nici o legatura cu acele cadouri si atentii de 3000 de ruble”, a spus el. 

​In urma cu cateva zile, Vedomosti a relatat ca, pana la sfarsitul anului, aproape 500 de functionari vor trebui sa urmeze la Academia rusa pentru pregatirea cadrelor de sat, cursuri de ridicare a calificarii in lupta impotriva coruptiei. Acest lucru se face in cadrul planului national de contracarare a flagelului. Programul de 36 de lectii este destinat sefilor si angajatilor noilor departamente de combatere a coruptiei. Incepand cu acest an, ei vor trebui sa verificie declaratiile de venit si sa urmareasca modul in care functionarii respecta toate restrictiile cerute, sa informeze conducerea in legatura cu orice tentativa de mituire.

Sursa: Wall-Street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *