Timpul Local

Fundaţia Edelweiss a premiat câştigătorii Festivalului „Steaua Chişinăului”

Participanţii au concurat pentru Trofeul Festivalului, care reprezintă simbolul porţilor deschise ale Chişinăului cu Steaua mântuitoare a Betleemului, precum şi pentru Marele premiu al Festivalului – 16000 de lei, oferit de Fundaţia Edelweiss. Anul acesta participanţii la festival au fost împărţiţi pe două secţiuni: copii (8-13 ani) şi tineri (14 – 30 ani), fiecare interpretând câte o piesă în limba română. La ediţia curentă, la secţiunea tineri s-au înscris 18 concurenţi, iar la secţiunea copii – 19.

„Din numele domnului Vlad Plahotniuc aş vrea să felicit organizatorii acestui frumos festival, care pe parcursul celor 17 ediţii au demonstrat că sunt într-adevăr o pepenieră pentru talentele pe care le avem noi aici” a declarat Diana Danu, consilierul Prim-vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, care este şi fondatorul Edelweiss.

„Ediţia din acest an e şi un proiect social, pentru că mai mulţi copii şi tineri defavorizaţi material au fost scutiţi de taxa de participare, astfel încât ne bucurăm că am reuşit să facilităm prezenţa lor la acest Festival”, a mai adăugat Diana Danu.
În cele trei zile, pe scenă au răsunat, în interpretarea tinerilor participanţi, piese cunoscute precum „De-ar fi să vii” de Mihaela Runceanu, „Nebun de alb” de Emerik Imre şi altele.

Premiul mare la secţiunea „Copii” a fost câştigat de Valeria Engalîceva, din or. Bălţi, cu numele de scenă Lerika. „Emoţiile sunt foarte plăcute. Când au spus că eu am luat marele premiu, a fost chiar cel mai mare premiu din viaţa mea” a spus Valeria.
La secţiunea tineri trofeul a mers la Doina Bordeianu, care a cucerit juriul, dar şi publicul cu o piesă din repertoriul regretatei Mădălina Manole.

La solicitarea Fundaţiei Edelweiss, în ultima seara, după gala premiilor în scenă au urcat interpreţii Jozef Ivaska, care a venit tocmai din Austria, şi Marcel Pavel din Romania, care i-au bucurat pe cei prezenţi în sală cu 2 recitaluri de excepţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *