Opinii și Editoriale

Furata, tradata mereu…

Perioada renasterii nationale a durat putin, dar am reusit sa facem lucruri importante, eram entuziasmati de tot ce infaptuiam. In acea perioada ne-am simtit la noi acasa, am vazut si am inteles cu adevarat cine suntem, caci nu in zadar spuneam: „Macar pentru cantec haideti sa ne strangem, sa ne amintim cine am fost si suntem”…

Dar iata ca, revenind la putere, hidra comunista si-a scos din nou capetele si a inceput sa sugrume tot ce s-a construit in acea perioada de renastere a neamului nostru. Astazi, dupa ce a adus tara la sapa de lemn, Voronin nu-si recunoaste propriile greseli, dar da vina pe Romania pentru dezastrul in care s-a pomenit R. Moldova. La fel, comunistul V. ?urcan, cu ura lui patologica fata de romanism, invinuieste Romania de „interventie” in R. Moldova, dar nu spune nimic despre Rusia, care acorda, masiv, cetatenie moldovenilor. Moldova sub acest regim nu va reusi sa faca niciun pas inainte, nu-si va putea dezvolta industria, nu va deschide noi locuri de munca, remunerate decent, ci va duce o viata de azi pe maine. Nici investitorii straini nu vor dori sa vina intr-o tara dominata de dictatura, care nu respecta legea si unde infloreste mafia si coruptia. Cat timp se va tine R. Moldova pe spatele celor fugiti din tara din cauza saraciei pentru a-si castiga existenta in alte tari ale Europei? Cat vom mai fi cel mai sarac stat din Europa?
 

Sarmanele sate, ce viitor au? Nu au inchipuire ca exista si o alta lume, unde totul se face spre binele oamenilor. ?aranii continua sa creada in taclalele lui Voronin, in minciunile sfruntate ale comunistilor, care stiu sa le arunce cate un os, in preajma alegerilor, pentru a le castiga voturile. Dar dupa ce le dau votul, se intorc, din nou, fiecare la saracia lui.
Numai avand o conducere democrata, moldovenii ar putea sa-si schimbe mentalitatea de sclav. Cetatenii R. Moldova trebuie sa invete arta de a fi liberi, stapani in propria tara. Drepturile lor – la intrunirile pasnice, la libera exprimare – trebuie respectate, doar facem parte din Europa, iar aceste valori stau la temelia democratiei europene.

Noi, cei plecati peste hotare, dorim cat mai repede sa ne intoarcem la familii si copii, dar nu putem, atata timp cat in Moldova predomina teroarea, frica si saracia, instalate de comunisti. Ar putea face schimbarea de care are nevoie tara doar niste oameni noi, neafectati de doctrina comunista, cu o buna pregatire juridica, economica, intelectuala. Este foarte important sa constientizam acest lucru, pentru a putea contribui, prin votul nostru, la producerea schimbarii pe care ne-o dorim cu totii.

In numele unui grup de basarabeni care muncesc in Italia –
Nina Mihai, Liuba Motpan, Liuba Covalenco s.a.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *